Bahan2:
(Utk Pastri)
200 g butter
80 g gula ising
1 biji telur
360 g tepung
1 cam teh esen vanila
Cara Membuatnya:
Pukul butter dan gula hingga kembang. Kemudian, masukkan telur dan vanila. Sebatikan.
Setelah itu, masukkan tepung dan uli hingga jadi doh. Sejukkan dalam peti ais selama 2 jam.
Terap, isi isian dan bakar. Suhu 190c selama 30 minit.
Setelah itu, masukkan tepung dan uli hingga jadi doh. Sejukkan dalam peti ais selama 2 jam.
Terap, isi isian dan bakar. Suhu 190c selama 30 minit.
(Utk Filling)
6 biji telur - pukul hingga berbuih
480 ml air
160 g gula
80 ml susu sejat/cair
1/2 cam teh esen vanila
1/2 cam teh esen vanila
Cara Membuatnya:
Kacau gula dalam air hingga hancur. Campurkan bahan lain dan kacau sebati. Kemudian tuang dalam kulit dan bakar.
Resipi ni aku x penah buat lagi...aku suke mkn je selama ni...hahha...jom kte try wat tat telur ni sm2...mn tau jd..hehhehehe...
Resipi ni aku x penah buat lagi...aku suke mkn je selama ni...hahha...jom kte try wat tat telur ni sm2...mn tau jd..hehhehehe...
No comments:
Post a Comment