Bahan-bahan:
250 g cream cheese
200 ml fresh cream/plain yogurt
2 sudu besar jus lemon
3 sudu besar tepung gandum
2 biji telur
90 g gula
200 ml fresh cream/plain yogurt
2 sudu besar jus lemon
3 sudu besar tepung gandum
2 biji telur
90 g gula
Strawbery sebagai hiasan
Cara-cara:
Panaskan oven 170 degree. Sapukan loyang dgn butter atau alas dgn kertas minyak.
Masukkan semua bahan-bahan ke dalam mixer/blander. Mix biar sampai adunan jadi cream.
Kemudian, masukkan ke dalam loyang dan bakar selama 40-45 minit
Setelah hampir masak atau selepas 30 minit bolehlah letak aluminium foil untuk mengelakkan permukaan hangus. Bila sejuk, simpan dalam peti ais semalaman untuk mendapatkan rasa cheese cake yang sedap
kek kegemaran aku sebab ade cheese....hehehhhe.nak try wat la....mcm senang je nak wat..
No comments:
Post a Comment