Bahan-bahan:
1 biji bwg besar (potong dadu)
2 biji bwg putih (tumbuk)
2 sudu besar tomato puree
2 sudu besar cili boh
sedikit daging cincang
2 sudu besar susu segar
4 genggam macaroni
2 keping keju cheddar(parut)
sedikit olive oil utk menumis
sedikit garam dan ajinomoto
2 biji bwg putih (tumbuk)
2 sudu besar tomato puree
2 sudu besar cili boh
sedikit daging cincang
2 sudu besar susu segar
4 genggam macaroni
2 keping keju cheddar(parut)
sedikit olive oil utk menumis
sedikit garam dan ajinomoto
Cara membuat:
Masakkan macaroni dalam air. Dah sudah,tos kan air. Kemudian, tumiskan bwg merah,bwg putih. Bile dah naik bau, masukkan cili boh. Bila cili dah garing, boleh tambah sedikit air (utk bg xhangit). Kemudian, tambahkan tomato puree. Masukkan pula daging cincang dan kacau sampai daging tu masak. Masukkan macaroni, kemudian tambahkan susu segar. Bila semua dah sekata, masukkan cheddar cheese, gaulkan sampai keju cair. Masukkan garam dan ajinomoto untuk menambahkan kelazatan masakan.
sape2 yang tengah berdiet tu,jgn wat resipi ni..sbb ni bukan mknn tuk yg tengah berdiet..sekali sekala,xpe..hahha
2 comments:
kak..
nk recipe cupcakes.
cri kan ye.
ahaks!
insyaAllah..nnt akak try carikan k... :-)
Post a Comment