Tuesday, September 9, 2008

RECIPE BISKUT FANCY ICE-CREAM


Bahan-bahan:

130 gm butter
60 gm gula icing
160 gm tepung gandum
20 gm tepung jagung (1 sudu besar penuh)
20 gm tpg kentang
10 gm tepung kastad
1/4 sudu serbuk penaik
20 gm serbuk badam
Cara membuat:

Buat macam cookies biasa. Lepas tu gelek dgn penggelek gerigi dan tekap dgn acuan berbentuk ais krim. Masukkan dlm oven dan bakar sehingga masak. Bile dah masak, celup dgn coklat di bahagian hujungnya dan tabur dengan manik berwarna.

*topping
cairkan coklat dlm oven dan letak sedikit mentega, gaul rata.

aku suke mkn bskut ni..mmg sedap..mmg nmpak menarik bile dihidangkan time raya..

2 comments:

Anonymous said...

perghhhhh
aku ingat lagi...
raya beli kuih raya nih.
tk sempat hidang tuk raya
anak2 buah aku dh bedal habis-habisan..
bentuk aiskrim menambahkan selera laaa
hikhik

;)

~lakibini punye blog~ said...

lain kali ko wat sndiri....ko wat bnyk2 smpai diowang sume tu muntah darah ble mkn..hakhakhakhak...