-500 gm daging lembu
-1 biji kelapa parut
-2 biji telur ayam
-5 sudu makan tepung kanji
-3 sudu makan gula pasir
-garam secukup rasa
-2 sm lengkuas dititik
-Tumbuk 5 biji bawang merah 5 ulas bawang putih 1 sudu kecil jintan 2 sudu kecil ketumbar 4 biji cili merah
Cara-cara:
-2 sm lengkuas dititik
-Tumbuk 5 biji bawang merah 5 ulas bawang putih 1 sudu kecil jintan 2 sudu kecil ketumbar 4 biji cili merah
Cara-cara:
· Potong sebesar ibu jari dan ketuk daging sehingga lembut.
· Gaul daging bersama rempah yang telah dikisar. Perap selama 10 minit.
· Tuangkan kelapa parut, kemudian kacau biar sebati bersama daging dan rempah.
· Kacau telur dan masukkan bersama tepung kanji dan kacau lagi.
· Goreng daging dalam minyak yang panas sampai warnanya kelihatan kekuningan barulah diangkat.
SELAMAT MENCUBA!!!
2 comments:
mrmmmm yen akk nak makan lapor lerr tinguk daging nun! kat sini xdek pun daging ketuk! huwaaa
la..ye ke?????siannye..huhuuh.....kat sarawak mmg susah ek nak ade bnde2 cmtu?huhuhuh
Post a Comment