Wednesday, October 15, 2008

RECIPE LEMON CHICKEN


Bahan-Bahan:

400 gm isi ayam
1 s/mkn halia kisar * Lumurkan halia kisar dengan ayam. Perapkan sebentar.
2 s/mkn besar tepung beras
1 s/mkn besar tepung jagung
1 s/mkn lada sulah 1 s/teh garam
1 s/mkn gula
2 butir telur
2 s/mkn susu sejat
sos lemon

Cara Membuat:

Dalam satu mangkuk satukan kesemua bahan-bahan diatas. Gaul hingga adunan menjadi sebati.
Masukkan isi ayam yg telah diperap dengan halia. Goreng ayam dalam minyak yang agak panas dengan api yg sederhana. Bila ayam sudah di goreng, toskan minyaknya. Lalu potong ayam dengan menggunakan pisau yg tajam. Letakkan di atas piring lalu siramkan dengan sos lemon. Sedap dihidangkan semasa panas.

No comments: