Bahan-bahan:
(6 biji)
(6 biji)
** Bahan kering
250 g tepung gandum (diayak)
250 g pisang (yang dah masak & dilenyek)
160 g gula perang lembut
1 sudu kecil soda bikarbonat
secubit garam
** Bahan basah
175 ml minyak masak
175 ml susu cair
1 biji telur
175 ml minyak masak
175 ml susu cair
1 biji telur
Cara membuat:
Campurkan kesemua bahan kering ke dalam bekas adunan. Campurkan pula kesemua bahan basah ke dalam bekas yang berlainan. Pukul telur bersama minyak & susu cair hingga sebati.
Selepas itu, tuangkan bahan basah ke bahan kering. Kacau hingga sebati. Tuangkan adunan tadi ke dalam bekas muffin. (Jangan isi full sangat tau!!! half jer...) Bakar pada suhu 180 celcius selama 20-25 minit.
Selepas itu, tuangkan bahan basah ke bahan kering. Kacau hingga sebati. Tuangkan adunan tadi ke dalam bekas muffin. (Jangan isi full sangat tau!!! half jer...) Bakar pada suhu 180 celcius selama 20-25 minit.
No comments:
Post a Comment